Aktuális
A küldetés szolgálatában

Április 20-tól 26-ig a CJ római központi vezetősége és tartományfőnökei konferenciát tartottak, amely ezúttal nem a vezetés egyes területeiről, az elöljárók „megszokott” feladatairól és felelősségéről szólt. Nem csupán a körülöttünk lévő világban, hanem a CJ-ben is nagy és gyors változásoknak vagyunk tanúi. Rendünk mindig is érzékeny volt a kor kihívásaira. Ma is arra keressük a választ, hogy az átalakulóban lévő világ jelenlegi és jövőbeli kérdéseire milyen válaszokat, milyen reményt tudunk adni személyesen, mint nővérek és strukturálisan, mint szerzetesrend. Ehhez sok szempontból átalakulásra, külső-belső változásra van szükség. Ez pedig hosszú és nehéz folyamat, különösen azért, mert minden rendtársat, azaz mintegy 1700 nővért érint.

Bővebben...
 
Iskolatej programmal kapcsolatos ajánlattételi rangsor

A Congregatio Jesu, (1056 Budapest, Váci u. 47.) mint az Egri Ward Mária Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium és Alapfokú Művészeti Iskola fenntartója, a 21/2017. (IV.26.) FM rendelet az óvoda- és iskolatej program szabályozásáról, 10. §-nak értelmében közzétesszük a program ajánlattételi rangsorát.

A rangsort az alábbi linken találják: Iskolatej prorgram ajánlattételi rangsora

 
Ajánlattételi felhívás iskolatej programban való részvételre

A Congregatio Jesu, (1056 Budapest, Váci u. 47.) mint az Egri Ward Mária Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium és Alapfokú Művészeti Iskola fenntartója, a 21/2017. (IV.26.) FM rendelet az óvoda- és iskolatej program szabályozásáról, 10. §. (1) bekezdése értelmében ajánlattételi felhívást tesz közzé, az iskolatej programban való részvétel érdekében 2017/2018. tanév vonatkozásában.

Az ajánlattételi felhívást ezen a linken érhetik el: Ajánlattételi felhívás iskolatej

 
Szülői nagyböjti lelki nap Egerben

Az idei szülői lelki napot az egyik legszebb Mária ünnepen, Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén tartottuk. Tizennyolc szülő és mi nővérek jöttünk össze, hogy Hofher József jezsuita atya vezetésével az önismeret útján, egymáson keresztül mélyebben megtapasztaljuk az Isten jelenlétét. Először Ábrahám útját jártuk, akinek Isten új országot és hazát adott. Így megélhette az első alapszükségletének betöltését: tartozom valahová. Majd megkapta új nevét, ahogyan mi is új nevet kapunk Istentől, azt a nevet, mely a küldetésünk, amiért erre a földre születtünk. Szeretetben, szabadságban és értékességünk megtapasztalásában indulunk útnak: „Te vagy az én szeretett fiam/lányom, benned telik kedvem.” (Mk 1,11)

Bővebben...
 
Szülői lelkinap az együttműködés évében

 

Szombaton szülői lelkinapot tartottunk a budapesti iskolánkban tanuló diákok szüleinek. A téma az együttműködés volt, mely egyúttal az idei év mottója is.

Bővebben...
 
«ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó»

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL