Aktuális
Tartományfőnöki beszéd az év mottójáról

 

Kedves Diákok és Tanárok! Tisztelt Szülők, Családtagok!

 

Tartományfőnöki hivatalom utolsó évébe lépve ebben a tanévben arra hívok meg mindenkit, hogy az EGYÜTTMŰKÖDÉS gondolata, gyakorlata kísérje napjainkat.

Talán van, aki emlékszik az elmúlt évek mottóira, amelyek szóltak a tudományok helyes elsajátításáról, tetteink őszinteségéről, az áttetszőség gyakorlásáról, mindezt úgy, hogy mindent Istenre vonatkoztassunk. Aki kicsit is foglalkozott ezekkel a kifejezésekkel, az tapasztalhatta, hogy nem is olyan könnyűek, főleg, ha ezeket a gyakorlatba is szerette volna átültetni.

Bővebben...
 
Képzők konferenciája – Róma

Congregatio Jesu

 

2016. június 28-tól július 7-ig résztvevői lehettünk Rómában a képzők számára a rendi vezetés által megszervezett konferenciának, melynek mottója: „Míg Krisztus kialakul bennetek” (Gal. 4,19).

Bővebben...
 
Új műszaki vezető a tartományi irodában

 

Zajka Gábor április közepétől dolgozik a Congregatio Jesu magyarországi tartományában. Az Ybl Miklós Építőipari Műszaki Főiskolán építészként diplomázott, majd a Budapesti Műszaki Egyetemen műszaki kárszakértői képesítést szerzett.

Bővebben...
 
Európai tartományfőnöknők konferenciája Yorkban

York, ERC

Április 20. és 22. között a Congregatio Jesu hét európai tartományfőnöknője konferencián találkozott az angliai Yorkban, Ward Mária szűkebb hazájában. Az európai tartományok vezetői 2013 óta minden évben kétszer találkoznak, hogy a szerzetesrend jövőjéről és az aktuális feladatairól egyeztessenek.

Bővebben...
 
Új gondnok a Budapest Belvárosi Rendházban

 

Április közepétől főállású gondnok karbantartó munkatárs dolgozik a Congregatio Jesu Budapest Váci utcai rendházában.

Kozma Tamás kapcsolat az épülettel egészen középiskolás koráig nyúlik vissza, hiszen a rendház falai között szerzett középfokú postaforgalmi végzettséget, amikor még az épület második harmadik szintje középiskolaként működött. Tamás eredetileg elektronikai műszerész, de végzett villanyszerelő, ipari alpinista és képzett antenna szerelő is egyben. Karbantartóként, részmunkaidőben már eddigi is segített a rendház működését, de mostantól teljes állásban dolgozik.

Bővebben...
 
«ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó»

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL