Aktuális
Szülői nagyböjti lelki nap Egerben

Az idei szülői lelki napot az egyik legszebb Mária ünnepen, Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén tartottuk. Tizennyolc szülő és mi nővérek jöttünk össze, hogy Hofher József jezsuita atya vezetésével az önismeret útján, egymáson keresztül mélyebben megtapasztaljuk az Isten jelenlétét. Először Ábrahám útját jártuk, akinek Isten új országot és hazát adott. Így megélhette az első alapszükségletének betöltését: tartozom valahová. Majd megkapta új nevét, ahogyan mi is új nevet kapunk Istentől, azt a nevet, mely a küldetésünk, amiért erre a földre születtünk. Szeretetben, szabadságban és értékességünk megtapasztalásában indulunk útnak: „Te vagy az én szeretett fiam/lányom, benned telik kedvem.” (Mk 1,11)

Bővebben...
 
Szülői lelkinap az együttműködés évében

 

Szombaton szülői lelkinapot tartottunk a budapesti iskolánkban tanuló diákok szüleinek. A téma az együttműködés volt, mely egyúttal az idei év mottója is.

Bővebben...
 
A 60 év alatti európai nővérek találkozója Lilienhofban

2017. február 16-19-ig Lilienhofban az európai tartományok 60 év alatti nővéreinek találkozóján 39 külföldi nővértársunkkal együtt vettünk részt. A magyar tartományt négyen képviseltük: Szilvay Jerne CJ, Kóczán Gabriella CJ, Herman Judit CJ, Papp Éva Bernadett CJ. Már hónapokkal előbb elkezdtünk készülni a találkozóra egy hazánkat és tartományunkat bemutató prezentációval. Ez lehetőséget adott számunkra, hogy rátekintsünk kulturális és közösségi karizmánk gazdagságára.

Bővebben...
 
Hirdetés a hét gyermeket nevelő kongói katolikus család megsegítésére

Kongóból katolikus hitének megvallása miatt szörnyű kínzások és szenvedések után menekülni kényszerült egy négy gyermekes édesanya. Férjét és bátyját megölték Kongóban. Ő maga hosszú ideig egy törökországi menekült táborban élt, ahol újra férjhez ment. Végül hazánkba jöttek, és itt menedékjogot kaptak. Gyermekeit és meggyilkolt testvérének a gyermekeit is sikerült Magyarországra telepíteni. Így van együtt a kilencfős család. Lakhatási körülményeik méltatlanok, óriási szegénységben élnek. A három iskoláskorú gyermek a Patrona Hungariae Iskolába jár.

Bővebben...
 
Judit nővér beszéde a Hivatások napján

Kedves Kollégák, Diákok és Szülők!

Hivatások napja lévén biztosan sok új érdekes találkozásban lesz részetek olyan emberekkel, akik munkájukat hivatásként, mások szolgálatában végzik.

Azért kezdődik szentmisével ez a nap, mert ma az iskola névadóját, a rend alapítóját, Ward Máriát ünnepeljük, mennyei születésnapjának évfordulóján. Mi nővérek minden évben egy hetet szentelünk arra, hogy elmélkedjünk rendalapítónknak a mi korunkra vonatkozó üzenetéről, arról, hogy mit tenne, hogyan élne ma ő.

Bővebben...
 
«ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó»

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL