Aktuális
A 60 év alatti európai nővérek találkozója Lilienhofban

2017. február 16-19-ig Lilienhofban az európai tartományok 60 év alatti nővéreinek találkozóján 39 külföldi nővértársunkkal együtt vettünk részt. A magyar tartományt négyen képviseltük: Szilvay Jerne CJ, Kóczán Gabriella CJ, Herman Judit CJ, Papp Éva Bernadett CJ. Már hónapokkal előbb elkezdtünk készülni a találkozóra egy hazánkat és tartományunkat bemutató prezentációval. Ez lehetőséget adott számunkra, hogy rátekintsünk kulturális és közösségi karizmánk gazdagságára.

Bővebben...
 
Hirdetés a hét gyermeket nevelő kongói katolikus család megsegítésére

Kongóból katolikus hitének megvallása miatt szörnyű kínzások és szenvedések után menekülni kényszerült egy négy gyermekes édesanya. Férjét és bátyját megölték Kongóban. Ő maga hosszú ideig egy törökországi menekült táborban élt, ahol újra férjhez ment. Végül hazánkba jöttek, és itt menedékjogot kaptak. Gyermekeit és meggyilkolt testvérének a gyermekeit is sikerült Magyarországra telepíteni. Így van együtt a kilencfős család. Lakhatási körülményeik méltatlanok, óriási szegénységben élnek. A három iskoláskorú gyermek a Patrona Hungariae Iskolába jár.

Bővebben...
 
Judit nővér beszéde a Hivatások napján

Kedves Kollégák, Diákok és Szülők!

Hivatások napja lévén biztosan sok új érdekes találkozásban lesz részetek olyan emberekkel, akik munkájukat hivatásként, mások szolgálatában végzik.

Azért kezdődik szentmisével ez a nap, mert ma az iskola névadóját, a rend alapítóját, Ward Máriát ünnepeljük, mennyei születésnapjának évfordulóján. Mi nővérek minden évben egy hetet szentelünk arra, hogy elmélkedjünk rendalapítónknak a mi korunkra vonatkozó üzenetéről, arról, hogy mit tenne, hogyan élne ma ő.

Bővebben...
 
Ward Mária Díj 2017

A Congregatio Jesu szerzetesrend tartományi vezetése a Ward Mária Díjat ebben az évben a Congregatio Jesu Idősek Otthona gazdasági ügyintézőjének, Kőmíves Ákosnénak ítélte oda.

Bővebben...
 
A CJ európai tartományfőnöknőinek konferenciája Budapesten

 

 

A Congregatio Jesu szerzetesrend hét európai tartománynak – Anglia, Németország, Spanyolország Olaszország, Szlovákia, Románia, Magyarország - vezetői szeptember 18 – 22. között Budapesten tartották őszi találkozójukat. Tanácskozásuk célja, hogy tovább mélyítsék a provinciák közötti együttműködést.

Bővebben...
 
«ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó»

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL